Nuova Vita
De vaarbewijsspecialist van Waterland en Omstreken

Vaarbewijs nieuwtjes

Aangescherpte corona maatregelen oktober 2020

I.v.m. het stijgend aantal Corona besmettingen en de mogelijkheid dat de overheid de genomen maatregelen binnenkort verder aanscherpt, hebben wij besloten de voor november 2020 geplande vaarbewijs 2 cursussen niet van start te laten gaan en te verschuiven naar volgend jaar. Wij zullen in 2021 nieuwe cursusdata vaststellen. Heb je vragen hierover neem dan contact met ons op (tel. 0299-367720) of mail ons (nuovavita@hetnet.nl).


Corona maatregelen

I.v.m. het Corona risico starten wij naar verwachting weer in de loop van 2021 met nieuwe cursussen vaarbewijs 1 en 2. Tot die tijd bevelen wij onze online vaarbewijscursussen aan. Als je één van onze klassikale cursussen vaarbewijs wilt volgen adviseren wij je tijdig hiervoor aan te melden (vrijblijvend). Wij kunnen dan alvast een plaats voor je reserveren. I.v.m. de 1,5 meter maatregel is het aantal plaatsen in de cursusgroepen beperkt.


De examinering van het Klein Vaarbewijs gaat naar het CBR.

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af. De examens die het CBR gaat afnemen zijn gelijk aan de huidige VAMEX-examens qua inhoud en zwaarte.

Inmiddels zijn alle examens voor 2019 bij VAMEX gereserveerd. Dit betekent dat het voor nieuwe kandidaten niet meer mogelijk is om in 2019 examen te doen.   


Laatste Nieuws CBR/VAMEX oktober 2019 

Woensdagavond 16-10-2019 Vergadering opleiders – CBR/VAMEX

Belangrijkste conclusies:

  • Examinering blijft voorlopig (2020) zoals het nu is
  • Database met examenvragen gaat over naar het CBR
  • Examencommissie gaat over naar het CBR
  • Prijs examen en pasje blijft hetzelfde
  • Er komt voorlopig geen praktijk examen


Inschrijven voor Klein Vaarbewijs examens

Je kunt nu op de site van CBR Recreatievaart  inschrijven voor een Klein Vaarbewijs examen in 2020. Houdt je DigiD  bij de hand. Er zijn 20 examenlocaties verspreid over heel Nederland.  Wacht niet te lang want de kans is groot dat de beschikbare examens voor  januari snel vollopen.


Inschrijven cursus

Besluit je om je vaarbewijs te halen? Schrijf je dan in voor een cursus. Klik  Contactformulier en laat weten welke cursus je kiest met vermelding van de cursusdatum. Is er geen geschikte datum, laat  het ons weten. Misschien zijn er nog andere opties.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info