Nuova Vita
De vaarbewijsspecialist van Waterland en Omstreken

Vaarbewijscursussen klassikaal, cursusdata en tarief


Wanneer vaarbewijs 1 (KVB1)

Je hebt Vaarbewijs 1 (KVB1) nodig als je vaarbewijsplichtig bent en vaart in kleine binnenwateren zoals rivieren, kanalen en meren. Voor het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, Eemsmonding, Waddenzee en Wester- en Oosterschelde heb je ook Vaarbewijs 2 nodig.


Wanneer vaarbewijs 2 (KVB2)

Het KVB2 is een aanvulling op KVB1. Beschik je over KVB1 en KVB2, dan heb je het complete vaarbewijs. Met dit vaarbewijs mag je overal in Europa varen. Dus ook op het ruime water van het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, Waddenzee, Eemsmonding, Wester- en Oosterschelde.


Prive-lessen vaarbewijs vanaf medio mei 2022

Plaats

Cursusdata

Soort cursus

Lestijden

Tarief excl studieboek


Volendam

individuele prive-lessen


vaarbewijs 1 en 2

per uur, tijdsduur zelf te bepalen

45 euro per uur

 

Benodigd studiemateriaal

Hulpmiddelen

Benodigd bij

Bestellen bij

Prijs

Studieboek vaarbewijs 1 en 2

Vaarbewijs 1, vaarbewijs 2

VBO, klik op studieboek

22,95 euro

Passer en plotter

Vaarbewijs 2

VBO

20,50 euro

Set zeekaarten (20 stuks)

Vaarbewijs 2

Bij ons, via aanmelding

7,00 euro


Het is mooi geweest 

Na zo'n 25 jaar vaarbewijscursussen te hebben gegeven in Waterland & Omstreken hebben we besloten de klassikale avondopleidingen (van 4 avonden) af te bouwen. Het is tijd om het rustiger aan te doen.

We hebben de afgelopen maanden al onze cursisten die op de wachtlijst stonden (als gevolg van corona en achterstanden bij het CBR) een cursus kunnen geven dan wel in de gelegenheid gesteld om een cursus te volgen.

Concreet betekent ons besluit om te stoppen dat we vanaf medio mei 2022 geen nieuwe klassikale avondopleidingen meer zullen opstarten. Voorlopig blijven wij wel individuele prive-lessen aanbieden aan hen die extra uitleg willen over bepaalde vraagstukken, voordat zij opgaan voor het examen. Voor meer informatie klik op  Vaarbewijs privé .

Langs deze weg danken wij al onze cursisten voor het in ons gestelde vertrouwen gedurende de afgelopen 25 jaar. Vooral de plezierige contacten met jullie zullen we missen.

Rest ons jullie allen de komende jaren een veilige en plezierige vaart toe te wensen.E-mailen
Bellen
Map
Info