Nuova Vita
De vaarbewijsspecialist van Waterland en Omstreken

Vaarbewijsspecialist Waterland en Omstreken

Wie zijn wij

Wij zijn al ruim 20 jaar actief in het verzorgen van cursussen voor vaarbewijs 1 (KVB1) en vaarbewijs 2 (KVB2). Wij werken nauw samen met VBO (VaarBewijsOpleidingen Nederland) en hebben veel ervaring in het geven van vaarbewijscursussen en het verzorgen van de helpdesk op dit gebied. Onze cursisten komen niet alleen uit Edam-Volendam, maar ook vanuit omliggende plaatsen zoals Amsterdam-Noord, Ilpendam, Broek in Waterland, Monnickendam, Purmerend, Beemster, Zaandam, Oosthuizen tot en met de omgeving van Hoorn en Enkhuizen.

Bij ons staat kwaliteit van opleiding en servicegerichtheid naar de cursist op de eerste plaats. Wij geven brede en gratis helpdesk-ondersteuning aan onze cursisten met als doel je zo snel mogelijk te laten slagen voor het vaarbewijsexamen.  

Om die reden werken wij veelal met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers.  In een kleiner gezelschap voelt de cursist zich gemakkelijker thuis en is er geen drempel om vragen te stellen tijdens de les.


VBO erkende vaarbewijsopleiding, lid van VIOK

Wij zijn als vaarbewijsopleider aangesloten bij de VIOK (Vereniging Instructeurs Opleidingen Kleinvaarbewijs) en we zijn erkend door VBO. Via VIOK, CBR en VBO worden wij tijdig geinformeerd over nieuwe lesstof en aangepaste exameneisen. Wij houden je in de lessen hiervan op de hoogte en het lesmateriaal wordt daarop jaarlijks aangepast.

Wij maken tijdens onze cursussen gebruik van computeranimaties en video's op een groot scherm,  zodat je de cursus als het ware vanuit de praktijk beleeft. Daarom zijn de cursussen bijzonder goed te volgen en behoort het slagingspercentage tot een van de hoogste van het land.

Je hoofddocent heeft vele jaren ervaring in het geven van klassikale opleidingen, is in het bezit van vaarbewijs 1, vaarbewijs 2 en marifonie en is schipper bij de vaarexcursies in het natuurgebied Ilperveld.

Wij zijn nog één van de weinige opleiders met een klassikale opleiding van 4 cursusavonden (van elk 3 uur). Daarnaast kun je bij ons terecht voor een unieke 2 daagse spoedcursus (2 dagen van elk 5 uur), een online opleiding voor thuisstudie, een klassikale examentraining of privé-opleiding.

E-mailen
Bellen
Map
Info