UlrzT8nHuNeii_7dPNTQOt7uImE8RsWp5HdrXowQl9g

Nuova Vita

De vaarbewijsspecialist van Waterland en Omstreken

Online cursus Marifonie/Marcom-B

Belang marifoon

Iedereen die op het binnenwater of de zee vaart, zou een marifoon aan boord moeten hebben. Het is net zo belangrijk als reddingsvesten. In Belgie is sinds enkele jaren een marifoonplicht voor alle boten langer dan 7 meter. Dit geldt ook voor Nederlanders die in Belgie varen.


Basiscertificaat Marifonie of Marcom-B

Het Basiscertificaat Marifonie is bedoeld voor het bedienen van een binnenvaartmarifoon. Onderwerpen die in de cursus worden behandeld zijn: wet- en regelgeving, kanalen uitluisteren en openbaar verkeer, nood-, spoed- en veiligheidsverkeer en de techniek.

Voor het  bedienen van een zeemarifoon is Marcom-B (= Marifonie en GMDSS) verplicht.

VBO is door de minister aangewezen als landelijk examinator voor de Marifonie en Marcom-B examens.


Online cursus Basiscertificaat Marifonie en online cursus GMDSS module (Marcom-B)

Door onze samenwerking met VBO kunnen wij u een volledig vernieuwde onlinecursus Basiscertificaat Marifonie en GMDSS module (Marcom-B) aanbieden, elk voor een prijs van 69 euro.

U heeft online 4 maanden onbeperkt toegang tot de cursus. De onlinecursus Basiscertificaat Marifonie bestaat uit 4 heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. De onlinecursus GMDSS module bestaat uit 5 lessen, eveneens met veel oefenvragen en feedback.  


Andere cursusmogelijkheden

Cursus

Prijs

Dagcursus Basiscertificaat Marifonie + aansluitend examen

210,00 euro

Dagcursus GMDSS (1 zaterdagochtend) + online ondersteuning

149,00 euro

Varen zonder vaarbewijs
De boetes op het water  voor het varen zonder vaarbewijs zijn in 2017 niet verhoogd. De bestuurder van een snelle boot die even denkt dat kan nog wel zonder vaarbewijs, riskeert een boete van maar liefst 550 euro.

Zaterdagcursus vaarbewijs 1
De laatste opleiding vaarbewijs 1 voor de zomer 2018: 14 en 28 april. Twee zaterdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur  incl. lunch. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

    

Avondopleiding vaarbewijs 1
Op 7 maart 2018 starten wij weer met deze klassikale avondopleiding. Reserveer tijdig een plaats. Het is de laatste avondopleiding vaarbewijs 1 voor  het zomerseizoen 2018.

Meer info: zie  Vaarbewijs 1 avondopleiding