UlrzT8nHuNeii_7dPNTQOt7uImE8RsWp5HdrXowQl9g

Nuova Vita

De vaarbewijsspecialist van Waterland en Omstreken

Vaarbewijsexamen VAMEX                                                  

Examen Vaarbewijs 1 en 2

De examinerende instantie voor het Klein Vaarbewijs 1 en het Klein Vaarbewijs 2 en ook de combinatie Vaarbewijs 1 en 2 is de VAMEX.


Aanmelden voor het examen Vaarbewijs

U kunt alleen online aanmelden. Dat kan via de site van Vamex. Klik op: https://www.vamex.nl/inschrijven/direct-inschrijven. In bijzondere gevallen kunt u ook bellen, 088-456 4567. U kunt het hele jaar door examen doen. Via de site kunt uzelf bepalen op welke dag en op welk tijdstip u het beeldschermexamen wilt afleggen. U legt het examen individueel achter een beeldscherm af in één van de vijf examenlokaties: Alkmaar, Zoetermeer, Dordrecht, Zwolle of Den Bosch. Hier kunt u terecht van maandag tot en met vrijdag en éénmaal per maand op een zaterdag op een zelfgekozen tijdstip. 


Er is geen leeftijdsgrens voor deelname aan het examen Klein Vaarbewijs. Als u slaagt krijgt u een certificaat, ook als u jonger bent dan 18 jaar. Het Vaarbewijspasje kan pas aangevraagd worden als men de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.

Kosten Beeldschermexamen

Prijs Vamex

Vaarbewijs 1

€ 42,-

Vaarbewijs 2

€ 50,-

Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 gecombineerd

€ 70,-

Afgifte pasje Klein Vaarbewijs

€ 21,-

Varen zonder vaarbewijs
De boetes op het water  voor het varen zonder vaarbewijs zijn in 2017 niet verhoogd. De bestuurder van een snelle boot die even denkt dat kan nog wel zonder vaarbewijs, riskeert een boete van maar liefst 550 euro.

Zaterdagcursus vaarbewijs 1
De laatste opleiding vaarbewijs 1 voor de zomer 2018: 14 en 28 april. Twee zaterdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur  incl. lunch. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

  

Avondopleiding vaarbewijs 1
Op 7 maart 2018 starten wij weer met deze klassikale avondopleiding. Reserveer tijdig een plaats. Het is de laatste avondopleiding vaarbewijs 1 voor  het zomerseizoen 2018.

Meer info: zie  Vaarbewijs 1 avondopleiding